Opleidingen

Onder opleidingen vallen naast de echte opleidingen ook praktijkdagen, congressen en incompanytrainingen.

De prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief voorbereiding, cursusmateriaal en reiskosten.

Basiscursus omgevingsrecht

Wij verzorgen 2-daagse basiscursussen omgevingsrecht voor personen die zich (verder) willen bekwamen in het omgevingsrecht, maar nog niet beschikken over de vereiste basiskennis. Klik hier voor het programma dat uiteraard verder kan worden afgestemd op de (specifieke) wensen van onze klanten.
Kosten 500 euro per deelnemer.

Congres Omgevingsrecht

Tijdens deze 2-daagse wordt u volledig bijgetankt door diverse specialisten aan de hand van actuele ontwikkelingen. In 2 dagen bent u weer helemaal up to date.
Klik hier voor het congresprogramma 2019. Dan heeft u een goede indruk waar we op focussen.
Kosten 500 euro per deelnemer, excl. diner/overnachting.

Praktijkdagen

We verzorgen regelmatig praktijkdagen over specifieke, actuele thema’s, zoals planschade, bestemmingsplanthema’s, duurzaamheidsladder, energietransitie, Omgevingswet. Hieronder vallen ook onze speciale ‘jurisprudentiebijeenkomsten’. Alle trends die van belang zijn voor de dagelijkse praktijk worden behandeld en meestal gebeurt dat aan de hand van casus. De jurisprudentietrends worden bij de beantwoording van de casus als rode draad weergegeven.
Kosten 200 euro per deelnemer

Digitale masterclass Omgevingsrecht

Dit is een volledige opleiding waarin het omgevingsrecht in de volle breedte wordt behandeld, inclusief een vooruitblik naar de Omgevingswet die op 1 januari 2021 in werking zal treden. Deelname aan de masterclass vereist de nodige zelfdiscipline en zelfstudie. De stof is opgebouwd in 8 modules en bestrijkt een periode van 3-4 maanden die wordt afgesloten met een schriftelijk multiple choice tentamen, bestaande uit 80 vragen/casus. Na indiening van de antwoorden, krijgen de deelnemers een certificaat van deelname. Bij alle modules worden uitgebreide powerpointpresentaties geleverd. De te bestuderen stof is te vinden in het digitale Handboek Omgevingsrecht en de jurisprudentiedatabank.
Klik hier voor het programma. Ook hier geldt dat dit verder op maat kan worden gesneden. En als extraatje kunt u er ook voor kiezen om samen met uw collegae de masterclass te volgen. Daarvoor wordt een bedrag van € 50,- per deelnemer in rekening gebracht. Op deze manier kunt u zich als team verder verdiepen in het gecompliceerde omgevingsrecht.
Kosten 500 euro per deelnemer en 50 euro per persoon van dezelfde organisatie.

Incompanytrainingen 

Wilt u alle medewerkers gelijktijdig opleiden of bijscholen, dan zijn onze incompanytrainingen een aanrader. We kunnen in nauw overleg een programma opzetten dat volledig op maat is gesneden aan de hand van uw wensen. Het grote voordeel is dat alle medewerkers gelijktijdig dezelfde training volgen. Dat is efficiënt en een stuk goedkoper dan alle medewerkers deel te laten nemen aan verschillende trainingen. Desgewenst kan de incompanytraining ook samen met andere organisaties worden georganiseerd.

Voor wethouders die zich nader willen oriënteren op het omgevingsrecht, verzorgen we een speciale training. Die is er enerzijds op gericht om inzicht te krijgen in de materie (het omgevingsrecht) en anderzijds om goed te kunnen communiceren met de medewerkers.
Kosten 1.000 euro per dag.